Detingut un suposat gihadista a Tarragona

Segons els Mossos d'Esquadra, el sospitós va anunciar la intenció de cometre una acció violenta a Catalunya i consumia vídeos de continguts relacionats amb el Dáesh

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un home de 32 anys a Móra d’Ebre (Tarragona) per publicar missatges islamistes radicals, preparar un viatge a Síria per integrar-se a una organització gihadista i, segons havia anunciat, tenia la intenció de cometre una acció violenta a Catalunya. La policia autonòmica ha informat avui, dissabte 11 de juny, que havien investigat al sospitós des d’agost del 2021 i que està imputat per un delicte d’autorradicalització gihadista.

Les autoritats han explicat que les investigacions van començar quan van conèixer que l’home s’havia tornat agressiu i feia manifestacions a favor d’organitzacions terroristes gihadistes i sobre la intenció de cometre un atemptat en territori català.

Ingressarà a un CIE

Segons els Mossos, el sospitós consumia vídeos de continguts gihadistes relacionats amb el Dáesh, en la majoria dels casos relacionats amb el “martiri”. La policia catalana li ha detingut el dijous 9 de juny, coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 3.

Els Mossos d’Esquadra han destacat al seu comunicat que el treball realitzat pels agents de la seva Comissaria General d’Informació “ha permès neutralitzar l’amenaça que suposava el detingut”. L’arrestat ha passat a la disposició del jutjat de guàrdia de Gandesa (Tarragona), que ha ordenat el seu ingrés a un centre d’internament d’estrangers (CIE).

5 anys des del 17-A

Ja han passat 5 anys des dels atemptats gihadistes a Catalunya el 2017. El 17-A va començar el 17 d’agost al passeig de les Rambles de Barcelona. Sobre les 17.00 hores, una furgoneta blanca va realitzar un atropellament massiu.

El terrorista va recórrer 530 metres en la zona central del passeig, des del carrer Buensuceso fins al paviment Miró, davant del mercat de La Boqueria. Hores després, l’Estat Islàmic va reivindicar l’atemptat a través de l’agència de notícies Amaq. 16 persones van morir, entre elles dos nens de tres i set anys. Van ferir a 130 vianants, cinc d’ells en estat crític.

Hores després de l’atac de Barcelona, a la nit del 17 al 18, a la 1.15, es va produir un altre atemptat a Cambrils (Tarragona). Cinc terroristes van ser abatuts després d’intentar saltar-se un control policial dels Mossos d’Esquadra i atropellar a sis persones, tres d’elles policies. Una setena persona va ser ferida a la cara per l’atac d’un dels terroristes, que va aconseguir recórrer uns metres abans de ser abatut.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari