Borràs accepta la dimissió de la secretària general del Parlament

La presidenta de la cambra adopta la decisió després que l'Oficina Antifrau apreciés una mala gestió del conflicte d'interès en el procés de selecció del fill d'Esther Andreu com a uixer

Reunió de la Mesa del Parlament
Mesa del Parlament

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha acceptat aquest divendres la dimissió d’Esther Andreu com a secretària general de la cambra, després d’haver estudiat el contingut d’un informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) que aprecia l’existència d’una clara situació de conflicte d’interès en el procés de selecció on el fill d’Andreu va obtenir una plaça interina d’uixer.

Andreu, nomenada per la mateixa Borràs fa un any en substitució de Xavier Muro, sosté que no havia participat en el procés de selecció i que aquest és el motiu pel qual no va considerar oportú informar a la presidència del Parlament que el seu fill era un dels aspirants. La darrera secretària general del Parlament, no obstant això, va comunicar la seva decisió de plegar a la Mesa, per bé que supeditava la renúncia al parer de Borràs.

La presidenta del Parlament ha fet efectiu el cessament després d’analitzar la resposta d’Antifrau, que ha detectat un “nombre important d’incidències” en el procés de selecció. En particular, indica que es va fer una “inadequada gestió del conflicte d’interessos” i ha expressat “dubtes raonables sobre la correcta tramitació del procediment” no només amb relació al fill d’Andreu, sinó “en general”.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari