TV3 no va convidar a cap portaveu d’entitats no independentistes el darrer quadrimestre del 2021

Òmnium Cultural, ANC, Debat Constituent, Plataforma 3 d’octubre i Alerta Solidària van ocupar el 89% del temps que va dedicar a entitats vinculades al debat polític

Xavier Graset entrevista Lluís Llach (Debat Constituent) al programa 'Més 324', de TV3, el 9 de desembre del 2021

Cap portaveu d’una entitat no independentista vinculada al debat polític va ser entrevistat als estudis de TV3, entre els mesos de setembre i desembre del 2021, segons l’informe “L’observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio” corresponent a aquest període aprovat el 18 de maig pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Aquest informe també assenyala que Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, la Plataforma 3 d’octubre i Alerta Solidària van acaparar el temps de paraula que TV3 va dedicar a entitats implicades en el debat polític. Entre aquestes cinc entitats van ocupar el 88,8% d’aquest temps.

TV3 va dedicar a Òmnium Cultural quasi la meitat del temps que va cedir al conjunt d’entitats pel que fa al debat polític (47,9%). A l’ANC li va dedicar un 21,7%; a Debat Constituent, un  8,6%; a la Plataforma 3 d’octubre, un 4,9%, i a Alerta Solidària, un 3,2%. A més, va dedicar a Sare, moviment de suport als presos d’ETA, un 2,5%.

Les entitats no independentistes només van disposar d’un 11,2% del temps que TV3 va dedicar a aquest apartat. Se’l van repartir Cataluña Suma (4,8%), la FAES (2,6%), S’Ha Acabat (1,9%) i Societat Civil Catalana (1,9%).

L’informe del CAC també analitza les entrevistes que es van fer el darrer quadrimestre del 2021 a portaveus d’aquestes entitats. TV3 en va fer 15, totes quinze dedicades a representants de les que estan vinculades al món independentista. N’hi va fer 9 a portaveus d’Òmnium Cultural, 2 a líders de l’ANC, 2 a representants de Debat Constituent i 2 més a portaveus de Barcelona és imparable, una entitat creada per JxCat per soscavar el suport popular a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

També va fer el ple Xavier Grasset al seu programa Més 324, de TV3. Va entrevistar cinc representants d’associacions implicades en el debat polític. Tots independentistes. Va repartir les entrevistes entre Òmnium Cultural (2), ANC (2) i Debat Constituent (1). L’estudi del CAC va analitzar les entrevistes fetes als programes Els matins, FAQS, Planta baixa, Tot es mou i Més 324. Durant aquells quatre mesos, cap dirigent d’una associació no independentista va trepitjar els estudis de Sant Joan Despí, on encara hi manava Vicent Sanchis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.