Imputat Oriol Puig, excap del Meteocat, en el cas del 3%

El jutge Pedraz també cita com a investigat Oriol Carbó, administrador de Triacom, en la causa sobre el finançament de Convergència

Oriol Puig
Oriol Puig

El jutge instructor del cas del 3% a l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha citat per declarar com a investigats l’exdirector del Meteocat, Oriol Puig, l’exgerent de TV3 i administrador de la productora Triacom, Oriol Carbó, i l’administrador d’Hispart, Juan Manuel Parra, per la seva suposada participació en el finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Tots tres estan citats per comparèixer entre els dies 5 i 7 de juliol, després que la Fiscalia Anticorrupció sol·licités a Pedraz que els cités per declarar sobre el que descriu com l’”entramat de finançament il·legal” del partit “a través de facturació falsa”.

El fiscal José Grinda, a partir de la documentació obtinguda del Meteocat, conclou que es va produir “un procés de licitació fraudulent” en aquesta institució i un cobrament de 70.800 euros per part de Triacom, l’any 2016, per al qual “no existeix treball ni servei que el justifiqués”, segons un fragment de l’escrit revelat per Europa Press.

D’altra banda, la Fiscalia reflecteix en el seu escrit que l’exgerent de Convergència Germà Gordó va donar instruccions a Carbó perquè abonés a Parra un deute del partit nacionalista corresponent al disseny i implementació de la campanya electoral de l’any 2010, xifrat en 750.000 euros, un import que Triacom va abonar a Hispart, segons els investigadors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.