Espanya envia míssils antiaeris a Letònia pel seu compromís “total” amb l’OTAN

El Ministeri de Defensa augmenta a 600 els militars en la missió dissuasiva de l'Aliança Atlàntica al país bàltic

Margarita Robles, ministra de Defensa (Casa de América, Flickr)
Margarita Robles, ministra de Defensa (Casa de América, Flickr).

El Ministeri de Defensa enviarà a Letònia a 100 militars i una bateria de sis míssils de defensa antiaeris. La ministra Margarita Robles ha reforçat el paper d’Espanya a l’OTAN, ha assegurat que “el compromís amb l’Aliança Atlàntica és total” i ha insistit en la “màxima disponibilitat” de l’exèrcit espanyol per reforçar la missió de dissuasió potenciada per la guerra a Ucraïna.

Robles ha argumentat que ha pres la decisió per compromís amb “la pau, la llibertat i la seguretat”. En el 2017 Espanya va iniciar el desplegament militar al país bàltic amb 350 efectius dedicats a la dissuasió de l’amenaça russa. Segons l’OTAN, l’objectiu era “prevenir possibles conflictes, protegir els aliats i preservar la pau i estabilitat més enllà de les fronteres de la coalició”.

Al març del 2022, la xifra va augmentar fins a 500 militars després de la invasió russa a Ucraïna per a reforçar el flanc aquest. Ara, hi haurà 600 efectius desplegats en aquesta missió dissuasiva. “Tenim tropes en aquests moments a Letònia i Lituània, a més dels vaixells al Mediterrani”, ha assenyalat la ministra.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari