Citats a declarar quatre alts càrrecs de Salut pels retards en la vacunació de policies

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, és una de les investigades per la querella de Jucil i Jupol

Un policia nacional i un guàrdia civil

El jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona ha demanat citar a declarar com a investigats quatre alts càrrecs del Departament de Salut pels retards en la vacunació contra la covid dels guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya. La justícia ha acceptat així la querella presentada per Jucil -associació professional de la Guàrdia Civil- i per Jupol -el sindicat majoritari de la Policia Nacional- contra l’actual secretària de Salut Pública i abans subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas; la directora d’Organitzacions i Professionals del CatSalut, Sara Manjón; el director de Serveis del Departament, Xavier Rodríguez; i el director del CatSalut, Adrià Comella.

Els sindicats policials ja van demandar la Generalitat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels retards en la vacunació, i la justícia els va donar la raó sentenciant el passat desembre que la Generalitat va discriminar els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant la campanya de vacunació contra la covid. D’altra banda, aquest mes de maig, el Tribunal Suprem ha rebutjat admetre el recurs presentat per la Generalitat contra la sentència, ratificant així les conclusions del TSJC.

“La sentència no només ens donava la raó, sinó que a més a ulls de la justícia i de la societat en general, quedava fonamentat que la Generalitat ha esquivat i ha incomplert de manera inqüestionable les seves obligacions posant excuses”, ha manifestat la secretaria provincial de Jucil a Barcelona, Milagros Cívico. El sindicat policial considera “trist que només a través de les decisions adoptades pels tribunals s’assoleixi per al col·lectiu de guàrdies civils i policies nacionals a Catalunya l’atenció sanitària que a la resta d’Espanya és universal i igualitària per a tots els ciutadans”, i demana que es depurin responsabilitats entre els càrrecs de Salut.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari