El TSJC sentencia que la Generalitat va discriminar policies nacionals i guàrdies civils a la campanya de vacunació

La resolució, de la via contenciosa, atribueix manca d'iniciativa i de celeritat a l'administració catalana

Alba Vergés
Alba Vergés

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha conclòs que la Generalitat de Catalunya va discriminar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya durant la campanya de vacunació contra la covid-19.

La sentència de la sala contenciosa administrativa del TSJC, coneguda aquest divendres, destaca que el ritme d’administració de les vacunes va ser “extremadament lent”, tot i que el caràcter de la celeritat era “fonamental”, i que la Generalitat va actuar amb “una falta total d’iniciativa”. De fet, aquesta sala del TSJC va instar-la a accelerar el procés de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils, i més de 4.000 agents van rebre la primera dosi de la vacuna el 5 de maig.

També assenyala que les vacunes per als cossos de seguretat “no nacionals” (Mossos d’Esquadra i policies locals) es van començar a administrar el passat 10 de febrer, i que, excepcions a banda, la vacunació dels agents dels cossos “nacionals” (Policia Nacional i Guàrdia Civil), en general, va començar el 12 de març.

Aquesta sentència té el seu origen en un recurs interposat el passat mes d’abril per l’Associació de la Guàrdia Civil, Justicia Civil (Jucil) i Justicia Policial (Jupol) contra el Departament de Salut de la Generalitat, que va defensar-se afirmant que el ritme de vacunació va ser més lent per a aquests agents per factors aliens a la seva voluntat. La Fiscalia, per la seva part, va alinear-se amb les associacions policials, adduint que s’havia exclòs els agents del pla de vacunació preferent que s’havia aplicat a altres efectius policials.

La Generalitat haurà de pagar les costes d’aquest procés judicial, fins a un màxim de 4.000 euros, i té pendents encara diverses denúncies interposades per agrupacions policials per la via penal, també en el TSJC, que afecten l’exconsellera Alba Vergés i alts càrrecs del Departament de Salut de l’anterior govern català per la discriminació que considera provada la sala contenciosa.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari