El Suprem ratifica la discriminació de la Generalitat contra policies i guàrdies civils en la vacunació

El tribunal ha rebutjat el recurs interposat pel Govern contra la sentència del TSJC

Un agent de la Policia Nacional amb un company de la Guàrdia Civil

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs interposat per la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va condemnar el Govern per discriminar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant la campanya de vacunació contra la covid-19. El TSJC va concloure que la Generalitat va actuar amb “una falta total d’iniciativa” i que va tenir un “tracte injustificat i discriminatori” amb els policies nacionals i guàrdies civils en comparació amb els Mossos d’Esquadra, una sentència que ha ratificat el Suprem.

En la providència, avançada per Efe, l’alt tribunal assenyala que la resolució del TSJC conté xifres i dades que permeten arribar a la “conclusió que l’administració autonòmica no va disposar de la mateixa voluntat i afany en la protecció sanitària dels cossos nacionals“. En aquest sentit, la sala contenciosa administrativa del Suprem considera que no està justificada la conveniència del seu pronunciament respecte a l’assumpte.

El sindicat Jupol, majoritari en el Consell de la Policia, ha celebrat la decisió de l’alt tribunal i ha assegurat que seguiran lluitant “perquè desapareguin les desigualtats i la discriminació de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya”.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari