Ajuntament de Barcelona denúncia els espionatges a Maragall i a Artadi

S'al·lega que es vulnera "el dret a la intimitat dels regidors"

Colau i Maragall
Colau i Maragall

L’Ajuntament de Barcelona presenta una denúncia pels casos d’espionatge polític que han afectat regidors municipals com Ernest Maragall (ERC) i Elsa Artadi (Junts). La denúncia, que està signada per l’alcaldessa, Ada Colau, l’han presentat aquest dimarts els dos grups del govern municipal (BComú i PSC) a la Junta de Portaveus, on ha rebut el suport d’ERC i Junts.

La denúncia arriba després que Maragall i Artadi apareguessin en la llista de persones vinculades a l’independentisme que van ser objectiu d’espionatge a través del programa Pegasus, segons el grup d’experts en ciberseguretat Citizen Lab.

L’escrit també incorpora la informació que va destapar La Vanguardia, segons la qual el CNI va espiar la formació de govern de Barcelona a les darreres eleccions municipals perquè els preocupava que ERC assumís l’alcaldia.

En l’escrit que es presenta a la justícia, s’al·lega que la investigació presumptament il·legítima de regidors municipals i de les negociacions entre les diferents forces polítiques per formar govern comporten una “vulneració del dret a la intimitat dels regidors” i també “una greu afectació als drets constitucionals a la llibertat ideològica i participació en assumptes públics”.

En la denúncia, l’Ajuntament argumenta que els fets que es coneixen sobre els casos d’espionatge polític poden constituir delictes “d’especial gravetat” i, per tant, el consistori “no només té la potestat, sinó que també té l’obligació de denunciar-los”. El text recull que aparentment s’han interceptat comunicacions i s’han obtingut dades reservades “a través d’un programa dissenyat, precisament, per a l’espionatge”.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari