Indignació sindical contra la Generalitat per una altra agressió a funcionaris de presons

CCOO i UGT retreuen inacció a la direcció de Brians 2 i al Departament de Justícia

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró

L’agressió d’un intern a cinc funcionaris de la presó de Brians 2, aquest darrer cap de setmana, han indignat els sindicats UGT i CCOO, els quals han emès sengles comunicats on denuncien inacció per part de les institucions i tornen a reclamar que es reforcin els efectius i els mitjans per evitar situacions de risc.

CCOO ha exigit a la direcció de Brians 2 que apliqui “amb la màxima contundència” el protocol contra les agressions i la via disciplinària, “amb el màxim rigor”, i que denunciï penalment els fets. Així mateix, ha exigit “voluntat política” al Departament de Justícia, una voluntat que aquest sindicat considera que “fins ara no ha tingut, bloquejant el grup de treball d’agressions”.

Per la seva part, UGT ha anat més enllà i ha assenyalat que la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró (Junts), és “directament responsable” de “totes i cadascuna de les agressions que estem patint professionals penitenciaris”. Davant d’aquestes situacions, que descriu com un “desgavell”, aquest sindicat exigeix mesures immediates i urgents que garanteixin l’ordre i la seguretat a les presons.

UGT denuncia que “estem sota els mínims exigibles” pel que fa a efectius, i destaca que només “la impecable actuació i la gran professionalitat dels companys ha impedit que avui no hàgim de lamentar una mort”. En el seu comunicat, lamenta que “la direcció de Brians 2 no fa absolutament res” i retreu a la consellera Ciuró que, en aquest context, hagi inaugurat la fira del pa i cereal de Cervera.

Ambdós sindicats fa mesos que alerten del perill que corren els treballadors i destaquen que es tracta del darrer cas d’un seguit d’incidents violents patits en els centres penitenciaris, l’increment del qual CCOO xifra en un 105% entre el 2016 i el 2021, ja que assegura que dels 313 incidents anuals s’ha passat als 643 de l’any passat. Tant CCOO com UGT denuncien, particularment, l’efecte negatiu de la Circular 2/2021, el nou protocol sobre els mitjans de contenció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.