El PSOE impedeix la comissió sobre Pegasus reclamada per la Generalitat

L’oposició i els socis de govern forcen una compareixença del president Sánchez en un ple monogràfic

Pedro Sánchez, al Congrés
Pedro Sánchez, al Congrés

La comissió d’investigació sobre el cas Pegasus, de presumpte espionatge a independentistes catalans, no es constituirà al Congrés dels Diputats, gràcies a vot en contra del PSOE, sumat als del PP, Cs i Vox. Així doncs, la qüestió es tractarà a la denominada comissió de secrets oficials.

Els socis de govern de coalició dels socialistes, Unidas Podemos, i els partits que van donar suport a la investidura de Pedro Sánchez, entre els quals ERC, reclamaven una comissió d’investigació específica, el mateix que el govern de la Generalitat, però només han aconseguit la compareixença de Sánchez.

El president del govern d’Espanya, forçat també pel vot favorable dels grups del centre a la dreta de l’oposició, haurà de donar explicacions sobre l’afer Pegasus en un ple monogràfic, en una data encara per determinar.

Els socis de la investidura, en particular ERC, han afegit pressió sobre el govern espanyol. El portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, ha recordat a Sánchez que “això es pot carregar la legislatura”, i ha afegit que està en risc la democràcia. Per la seva part, el portaveu d’UP, Pablo Echenique, ha instat el govern a “assumir responsabilitats”, i ha manifestat desconfiança per la investigació interna que pugui fer el CNI.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides