La Mesa del Parlament va fer 463 viatges en cotxe oficial tot i les dietes

Borràs ha fet ús del vehicle 235 cops cobrant 1.414 euros en dietes de desplaçament

Els membres de la Mesa del Parlament de Catalunya

Foto: @parlamentcat

Els membres de la Mesa del Parlament, a més de cobrar les controvertides dietes per desplaçament com la resta de diputats, tenen el privilegi de disposar de cotxe oficial i, segons ha avançat l’Ara, tots els actuals membres de la Mesa excepte l’exdiputat cupaire Pau Juvillà van fer ús del vehicle alhora que cobraven més de mil euros mensuals en concepte de desplaçaments. En total, van realitzar 463 viatges en cotxe oficial fins a finals del darrer gener, un privilegi del qual els membres de la Mesa de les dues legislatures anteriors també s’haurien beneficiat.

L’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs (JxCat), ha fet 235 viatges amb el vehicle del Parlament des que va començar la legislatura i ha cobrat 1.414 euros al mes en dietes. No obstant això, Borràs hauria renunciat el gener a les dietes, després que encara no s’hagi implementat el pacte per reformar el sou dels diputats que els grups parlamentaris van acordar a finals del 2021.

Pel que fa a la resta de membres de la Mesa, la vicepresidenta primera, Alba Vergés (ERC), ha fet 103 viatges amb el cotxe oficial i ha cobrat 1.414 euros mensuals; la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp (PSC), ha utilitzat el cotxe oficial 33 cops cobrant també 1.414 euros al mes; el secretari quart, Ruben Wagensberg (ERC), també percebent 1.414 euros mensuals, ha utilitzat el vehicle 8 cops, i el secretari primer, Ferran Pedret (PSC), ha fet servir el cotxe oficial dos cops cobrant 1.414 euros per les dietes. D’altra banda, la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula (JxCat), ha fet ús del vehicle 39 vegades i percep 1.839 euros al mes, una quantitat superior a la resta perquè és de fora de Barcelona.

En relació amb els anteriors presidents de la Cambra catalana, Roger Torrent va disposar de cotxe oficial durant tota la legislatura i s’estima que va fer uns 300 viatges cada any, cobrant 2.154 euros al mes en dietes per desplaçament. Per la seva banda, Carme Forcadell també va fer uns 300 viatges per any, i va cobrar 2.006 euros mensuals en dietes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.