Iceta es distancia de Lambán i defensa els JJOO d’hivern del COE

El ministre de Cultura i Esport ha rebutjat fer “un canvi tan radical” del projecte del Comitè Olímpic Espanyol com el que proposa el president d'Aragó

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, a 'Els Matins' de TV3 (CCMA)
El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, a 'Els Matins' de TV3 (CCMA).

“El soroll no ajuda”, ha advertit el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, després de les crítiques del president d’Aragó, Javier Lambán, al projecte dels JJOO d’Hivern del 2030 i al Comitè Olímpic Espanyol (COE). “Aquesta candidatura només té un adversari, que som nosaltres mateixos”, ha assenyalat en una entrevista en RAC1.

Iceta ha rebutjat fer “un canvi tan radical” com el que ha posat sobre la taula Lambán. El cap de l’executiu aragonès ha proposat que les proves femenines i masculines d’un mateix esport tinguin diferent seu, a Catalunya i Aragó. “Jo seguiria el que digui el COE, que és qui ha de presentar la candidatura, defensar-la i guanyar-la. No me la jugaria amb això”, ha declarat.

Barcelona, l’opció guanyadora

El ministre socialista ha defensat que la candidatura hauria d’incorporar el nom de Barcelona per tenir més possibilitats de ser la guanyadora. També ha demanat que la candidatura no sigui un “espai d’enfrontaments” i ha defensat que ha de gestionar-la i liderar-la el COE.

“Fins a un cert punt és normal que es vulgui afavorir al propi territori”, ha reconegut. No obstant això, Iceta ha demanat definir de manera discreta “una candidatura molt solvent i professional, unitària i acordada”. Creu que Aragó tornarà a asseure’s a la cadira que va abandonar a la reunió del 25 d’abril convocada pel COE.

Ha destacat que ell no hauria convocat una consulta sobre la conveniència de fer uns Jocs d’Hivern com farà la Generalitat a comarques afectades per l’esdeveniment. “Per als Jocs de Barcelona vam fer una consulta?”, ha qüestionat amb ironia. “Les administracions han d’interpretar el sentit de la ciutadania i afavorir consensos. Jo no faria la consulta, però em toca respectar-ho”, ha explicat.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari