La síndica d’Aran titlla a Lambán “d’irresponsable i deslleial” per rebutjar la candidatura dels JJOO d’hivern

Maria Vergés ha assenyalat al president d'Aragó com a culpable “que el Pirineu perdi una oportunitat única pel seu futur”

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i la síndica d'Aran, Maria Vergés
El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i la síndica d'Aran, Maria Vergés (Gobierno de España).

“És una irresponsabilitat impròpia d’un representant públic que li farà passar a la història com el responsable que el Pirineu perdi una oportunitat única pel seu futur”. Aquesta ha estat la contundent crítica que ha manifestat la síndica d’Aran, Maria Vergés, pel “menyspreu” del president d’Aragó, Javier Lambán, a la candidatura dels JJOO d’hivern amb Catalunya.

L’executiva del Consell d’Aran ha titllat de “irresponsable i deslleial” al president d’Aragó. Ha reclamat a Lambán que deixi a un costat les “fílies i fòbies personals” i s’uneixi a l’acord del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el Govern de Pere Aragonès.

Fugida d’Aragó després de l’acord tècnic

Vergés no entén el gir de guió en un “moment clau” per tancar la candidatura després de mesos de converses i negociacions. L’organització olímpica va oficialitzar el dilluns 28 de març un acord tècnic sobre el projecte de la candidatura que tenia el suport dels representants catalans i aragonesos de la comissió tècnica, com han manifestat públicament el COE i el president de la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI).

La síndica d’Aran demanarà al COE que busqui una altra alternativa davant la negativa d’Aragó perquè la candidatura sigui possible. Vergés ha recordat que la Vall d’Aran sempre ha mantingut una relació històrica amb Aragó i que treballaran per conservar-la, tot i que la decisió sobre els JJOO hivernals “obren un abans i un després en les relacions institucionals”.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari