‘El Punt Avui’ va demanar el 2010 un crèdit de 4 milions d’euros a l’Institut Català de Finances i encara li deu la meitat

Joan Vall Clara acusa l’‘ARA’ de mentir sobre el diari que dirigeix i diu que va guanyar diners el 2019, el 2020 i el 2021 i que en guanyarà el 2022

El grup Hermes Comunicacions va demanar un crèdit de 4 milions d’euros a l’Institut Català de Finances (ICF) que es va formalitzar el 18 de juny de 2010. Quasi dotze anys després, el 28 de febrer passat, el risc viu pel retorn d’aquest crèdit encara era de prop de dos milions d’euros, la meitat de la quantitat que se li va concedir. El 27 de novembre del 2009, Hermes Comunicacions, propietari del diari El Punt, va comprar el 100% de les accions del diari Avui. El Punt i l’Avui van compartir portal digital a Internet i alguns articles als diaris en paper fins que el 31 de juliol de 2011 van unificar les capçaleres amb l’aparició d’El Punt Avui.

El director d’El Punt Avui va ser des de la seva creació Xevi Xirgo, actual president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Joan Vall Clara, president d’Hermes Comunicacions substitueix Xirgo en la direcció d’El Punt Avui des del febrer. En una entrevista a Comunicació 21 publicada l’11 de febrer, Vall Clara va explicar que, fa dos anys, quan va assumir la propietat d’El Punt Avui, el diari “tenia un deute de 13 milions d’euros. Vam posar en marxa un pla de viabilitat de set anys, dels quals se n’han complert dos. I si anem complint els terminis fixats, eixugarem el deute al ritme del pla previst. I això fa que la nostra estructura de negoci endreçada en el format paper ens ha de permetre avançar ara en el format digital”.

A Vall Clara li van doldre molt unes declaracions del subdirector del diari ARA, David Miró, en una altra entrevista a Comunicació 21 publicada l’1 d’abril, en les quals considerava que El Punt Avui no era competència pel seu diari. “Som un producte diferent. Ells tenen el 70% de les vendes a Girona i no tenen ni redacció a Barcelona. Actualment l’ARA és l’alternativa més clara a lluitar per l’hegemonia periodística de La Vanguardia, amb qui competim en influència tot i ser conscients que tenen molts més recursos. Ja hem superat El Periódico de Catalunya com a diari influent”, va dir Miró.

El propietari d’Hermes Comunicacions i nou director d’El Punt Avui va replicar amb un article al seu diari titulat: “És de l’ARA i menteix”. Hi afirmava que la seva difusió a Girona és del 39% i que El Punt Avui va guanyar diners els exercicis del 2019, el 2020 i el 2021, i que en guanyarà també el 2021. A més, va acusar Miró de “ressuscitar un vell discurs de l’Avui que va fer fallida i que en el seu moment van rescatar Planeta, Godó i l’ICF i que també hi va fer 32 milions de pèrdues”. L’ICF encara espera que n’hi tornin dos d’aquests milions. Vall Clara té temps fins el 18 de gener del 2025 per fer-ho.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.