Aragonès i la CUP se les tenen pel català al Parlament

El president català afirma que “no en venem la llengua”, en resposta al retret dels cupaires, que l’acusen d’afavorir la catalanofòbia

La diputada cupaire Dolors Sabater
La diputada cupaire Dolors Sabater

L’acord en matèria lingüística d’ERC amb el PSC i En Comú Podem ha estat el detonant d’una enganxada en seu parlamentària, aquest dimecres, entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i un dels grups que va ajudar a investir-lo, la CUP.

La diputada cupaire Dolors Sabater l’ha acusat de “vendre’s la llengua” per un canvi legislatiu que considera el castellà llengua d’aprenentatge, mentre que manté el català com a llengua vehicular.

Aragonès ha replicat que “nosaltres no ens venem la llengua”. “Puc acceptar discrepàncies, però no ens poden dir això. Jo mai ho diria de vostès, i si partim d’aquí, l’acord serà impossible”, ha afirmat el president català.

Per a la CUP, amb aquest acord, es fa “un pas irreversible” de “conseqüències nefastes” per al català a les escoles, que dona “rang de llei a la catalanofòbia de l’espanyolisme”, segons ha afirmat Sabater.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari