El Govern central permet limitar la compra de productes en supermercats

La norma forma part del Reial Decret de mesures urgents i pretén impedir el desabastiment de productes

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez

Foto: @Congreso_Es

El Govern que presideix Pedro Sánchez ha permès de forma “excepcional i temporal” que els supermercats limitin la quantitat de productes que els clients poden comprar per tal d’“impedir el desproveïment”. La mesura, publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) forma part de les que contempla el Reial Decret 6/2022 del 29 de març, aprovat per l’Executiu central per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna.

Concretament, s’ha introduït un nou apartat a la llei d’ordenació del comerç minorista que assenyala que “excepcionalment, quan hi hagi circumstàncies extraordinàries o de força major que ho justifiquin, els establiments comercials podran suspendre amb caràcter temporal la prohibició prevista en l’apartat 2 de limitar la quantitat d’articles que pot adquirir cada consumidor”.

El Reial Decret també estableix límits: “Aquestes mesures hauran d’estar justificades i s’adoptaran de manera proporcionada quan sigui necessari per evitar el desabastiment i garantir l’accés de tots els consumidors en condicions equitatives”. Precisament, a conseqüència de la guerra a Ucraïna i la vaga de transportistes, durant els darrers dies s’ha trobat a faltar determinats productes als supermercats i, de fet, algunes superfícies ja estaven limitant la venda d’alguns articles com l’oli de gira-sol.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari