Sánchez obre l’ajuda de 20 cèntims per litre de carburant als ciutadans

El Consell de Ministres aprovarà dimarts el pla de xoc, que haurà de ser convalidat per majoria simple al Congrés

El president d'Espanya, Pedro Sánchez

Foto: @desdelamoncloa

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que la bonificació de 20 cèntims per litre de carburant que l’Executiu va oferir als transportistes durant la reunió del passat divendres s’estendrà a tots els conductors. D’aquesta manera, tant els camioners com la resta de ciutadans podran beneficiar-se de l’ajuda, inclosa en el paquet de mesures econòmiques que el Govern central posarà en marxa per fer front als efectes de la guerra d’Ucraïna.

Segons va explicar l’Executiu, dels 20 cèntims 15 sortiran de l’erari públic i els altres 5 aniran a càrrec de les petrolieres. La bonificació s’aplicarà als diversos tipus de combustibles: el gasoil, la gasolina, el gas i  l’adblue. El pla de xoc s’aprovarà demà dimarts al Consell de Ministres i haurà de ser convalidat pel Congrés dels Diputats per majoria simple.

L’objectiu de les mesures és reduir els efectes de la pujada de preus de l’energia i dels carburants sobre les famílies i els treballadors i, per això, a més de la bonificació esmentada, l’Executiu pretén incrementar l’ingrés mínim vital un 15% durant tres mesos, estendre el bo social a 600.000 famílies més i prorrogar fins al 30 de juny la rebaixa impositiva en la factura de la llum, entre d’altres. En total, el paquet de mesures tindrà un cost de 16.000 milions: 6.000 milions en ajudes directes i rebaixes d’impostos i altres 10.000 milions en crèdits de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides