Continua la vaga de transportistes tot i l’acord de Sánchez i el sector

Els convocants insisteixen que mantenen les protestes, però neguen que s'impedeixi treballar als que ho volen fer

Vaga de transportistes
Vaga de transportistes (Twitter).

El sector del transport continua dividit. Bona part dels camioners que havien fet vaga les últimes setmanes han tornat a la feina, però la Plataforma en Defensa del Transport manté la protesta. Aquest dilluns al matí han tornat a tallar la ronda Litoral a Barcelona, en una marxa a peu.

Des de la plataforma minoritària que convoca l’aturada, un dels portaveus Miguel Ángel Maqueda, insistia aquest dilluns matí que tot i que mantenen la protesta no s’impedeix treballar als que ho volen fer.

A més, els transportistes del sindicat Sintraport, que treballen dins el port amb el trasllat de contenidors, han decidit continuar la vaga i desmarcar-se de l’acord al qual van arribar les patronals la setmana passada amb el ministeri de Transports.

La ministra Raquel Sánchez insisteix que no hi ha motius per mantenir la protesta. “No hi ha més qüestions a tractar. Totes les reivindicacions han estat recollides i jo apel·lo que els transportistes es llegeixin l’acord. Tothom té dret a reivindicar, però considero que ara ja no hi ha motius”.

Els transportistes que continuen l’aturada reclamen al govern espanyol que aprovi un decret que els garanteixi un mínim de guanys. Tot plegat mentre no s’aprovi la llei que els va prometre la ministra que prohibeixi els contractes a pèrdues, que fan que a alguns camioners ara mateix no els surti a compte sortir a treballar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.