Tribut de Puigdemont i Borràs a un independentista cors condemnat per assassinat i mort a la presó

El CxRep considera un pres polític Colonna, que complia cadena perpètua per la mort a trets del prefecte de Còrsega

Yvan Colonna
Yvan Colonna

El Consell per la República, l’entitat privada independentista fundada i liderada per l’expresident català Carles Puigdemont, ha lamentat la mort d’Yvan Colonna, l’independentista cors a qui considera un “pres polític” tot i que complia una condemna de cadena perpètua des del 2007 per l’assassinat de Claude Érignac, prefecte de Còrsega, perpetrat l’any 1998.

Colonna, icona de l’independentisme cors, va ser condemnat en tres judicis a partir del testimoni dels seus companys d’escamot, que posteriorment es van retractar i van al·legar haver-lo acusat sota pressió policial. Greument ferit el passat 2 de març a la presó d’Arlès per un pres condemnat per formar part d’un grup gihadista, Colonna ha mort tres setmanes després.

“Des del Consell lamentem profundament l’assassinat del pres polític Yvan Colonna. La lluita del poble cors és legítima i volem reafirmar-ne el nostre suport”, manifesta el CxRep en un tuit que ha difós també l’expresident català i eurodiputat Carles Puigdemont.

La figura de Colonna també ha rebut el tribut d’altres independentistes com la presidenta del Parlament, Laura Borràs, l’exdiputat de la CUP Antonio Baños i el regidor a Badalona i mosso d’esquadra David Torrens, que també el considera un pres polític, el mateix que Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.