ERC rebutja que Rufián hagi de comparèixer al Parlament

La portaveu i dirigent Marta Vilalta diu que el diputat al Congrés "no ha de venir a donar cap explicació" per haver vinculat Puigdemont amb Rússia

Marta Vilalta
Marta Vilalta

Esquerra Republicana (ERC) ha rebutjat aquest dilluns que el seu diputat i portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, comparegui al Parlament de Catalunya per donar explicacions pel fet d’haver atribuït a l’expresident català i líder de Junts, Carles Puigdemont, contactes amb el règim rus.

La dirigent i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat que Rufián “no ha de venir a donar cap explicació” a la cambra catalana per haver tractat figures de l’entorn de Puigdemont de “senyorets que es creien James Bond”, en referència als contactes russos del cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, i de l’advocat Gonzalo Boye.

Junts va plantejar la setmana passada la petició per fer comparèixer Rufián a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, després que les declaracions del diputat d’ERC indignessin el partit de Puigdemont, que va reclamar una reacció a ERC i, en concret, una explicació al president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre si aquest era el parer del partit.

Vilalta, però, ha considerat que Rufián ja va donar explicacions quan, després de carregar contra l’entorn de Puigdemont, es va disculpar per les formes que havia fet servir.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.