Col·lapse al centre d’atenció als refugiats ucraïnesos a Barcelona

“Si el ministre no s'hagués precipitat, això no hauria passat”, ha explicat un agent de la Policia Nacional

Centre de Distribució de Refugiats (Fira de Barcelona)
Centre de Distribució de Refugiats (Fira de Barcelona).

Una immensa cua de refugiats ucraïnesos es desesperava ahir, divendres 18 de març, davant del Centre de Distribució de Refugiats a la Fira de Barcelona. “Ens han dit que avui no atenen a ningú, que truquem a aquest telèfon per demanar cita, però no contesta ningú. Per què diuen que obriran si després no serveix per res?”, s’ha preguntat Diana Bezpalova, una ucraïnesa que acull a tres conciutadans a casa seva, en declaracions a ‘El Periódico’. En trucar al telèfon que els indicaven, el 910 474 444, seguia la decepció: “Ningú respon, la línia està col·lapsada”.

El dilluns 14 de març, el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va anunciar que el divendres 18 s’obriria a la Fira de Barcelona el centre d’atenció a famílies que han hagut d’exiliar-se per la invasió russa d’Ucraïna. “Si el ministre no s’hagués precipitat, això no hauria passat”, ha explicat un agent de la Policia Nacional.

Preparant les instal·lacions

Les autoritats estaven entretingudes preparant les instal·lacions per poder registrar les peticions de permisos de treball i de residència: instal·lar el wifi, les connexions amb les bases de dades nacionals i internacionals, el sistema d’empremtes dactilars… “És una cosa bastant complexa i hem de muntar tota la infraestructura”, ha assenyalat l’agent. “Esperem estar dilluns a punt i a ple rendiment”, han pronosticat fonts de la Policia Nacional.

Mentrestant, la Creu Roja donava la benvinguda i oferia allotjament, descans i atenció psicològica als refugiats nouvinguts. “Preocupen els problemes psicològics i emocionals que tenen els nens. Quan senten una sirena o qualsevol soroll brusc, s’amaguen“, han explicat voluntaris de l’entitat. “Molts d’ells tenen por de lliurar els passaports perquè pensen que les autoritats espanyoles se’ls quedaran i després no podran tornar al seu país”, han afegit.

(Visited 189 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari