Qui defensa les paraules de Ponsatí sobre les morts per la independència?

El regidor de Junts a Altafulla Hèctor López Bofill

El regidor de Junts a l’Ajuntament d’Altafulla i professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Hèctor López Bofill, ha defensat les declaracions que l’eurodiputada i exconsellera Clara Ponsatí va fer aquest dilluns en una entrevista al programa Cafè d’idees, a La 2. Ponsatí va afirmar que la independència de Catalunya sí que és tan important com per valdre la vida d’una persona, i va assenyalar que “cadascú ha de saber quin cost ha d’estar disposat a pagar”, unes paraules que ERC va considerar “desafortunades”.

Tot i que JxCat no va criticar les declaracions de l’exconsellera, el partit va respondre afirmant que defensa “la via pacífica i democràtica”, una idea de la qual López Bofill s’ha desmarcat defensant el plantejament de Ponsatí. “Definitivament, no entenc com pot escandalitzar l’al·lusió a la possibilitat que la gent sacrifiqui la seva vida per la nació en uns temps en els quals moren centenars de persones al dia per defensar-ne una. La lògica de la rendició és cada cop més insostenible”, ha publicat el regidor de Junts a Twitter.

No és la primera vegada que el també professor de la UPF es pronuncia en aquest sentit. De fet, abans que l’exconsellera fes les declaracions esmentades, López Bofill va criticar que “no gosem plantejar un conflicte amb grans sacrificis” i, el desembre passat, va advocar per assolir la independència de Catalunya anant “més enllà de la democràcia”, una afirmació que gairebé li costa un expedient per part de la universitat.

El regidor de Junts a Altafulla va lamentar que els independentistes parlin de “confrontació democràtica” sense “admetre, ni tan sols parlar-ne, que per fer una independència calen coses més enllà de la democràcia“. A més, va considerar una contradicció acceptar “resignadament que morin gairebé 25.000 persones de covid-19” i que faci “un terror absolut que mori algú com a conseqüència d’un conflicte d’emancipació nacional”.

(Visited 404 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari