L’Església lamenta que la comissió dels abusos només escruti el clero

Pensa col·laborar-hi, però rebutja formar-ne part, i detalla que ha rebut 506 denúncies sobre abusos en dos anys

L’Església espanyola ha rebut 506 denúncies sobre abusos sexuals els dos primers anys des que es van posar en marxa les oficines per a la prevenció d’abusos a menors. Així ho ha indicat el portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis Argüello, que ha precisat que en 103 casos l’acusat ja ha mort. La majoria de les denúncies, 300, obeeixen a assumptes ocorreguts fa més de 30 anys.

Respecte a la comissió aprovada pel Congrés per investigar els abusos a l’Església, ha dit que l’Església ofereix la seva “lleial col·laboració” però, a priori, no hi participarà.

D’altra banda, critiquen que la comissió només se centri a l’Església, quan els abusos “afecten desgraciadament molts àmbits de la societat”, i alhora adverteixen del risc que el Defensor del Poble, que serà qui dirigirà el projecte, pugui anar més enllà del que diu la llei sobre les seves competències.

Pel que fa al primer retret, Argüello critica l’enfocament de la comissió, que només escrutarà els abusos per part del clergat. “No podem negar que és una iniciativa que mira només l’Església i no els abusos en conjunt”, critica el secretari de la CEE.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari