Ha condemnat Josep Lluís Alay la invasió russa d’Ucraïna al seu Twitter?

No. S’ha limitat a retuitejar la declaració que va fer el Consell per la República Catalana, quatre dies després que comencés la invasió, i els missatges que ha pujat a aquesta xarxa el seu cap, l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Els tres únics tuits propis que ha escrit Josep Lluís Alay sobre la guerra d’Ucraïna són per burlar-se del president dels Estats Units, Joe Biden, per criticar l’Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Internacionals i Política de Seguretat, Josep Borrell, i per reflexionar sobre l’impacte econòmic a Rússia de les sancions internacionals.

De Joe Biden se’n riu perquè en un discurs va dir “iranians” en comptes d’ “ucranians”. A Borrell li va dedicar, el 28 de febrer, aquest improperi: “La situació tràgica que viu Europa avui s’explica en bona part gràcies a ineptes com Josep Borrell”. L’1 de març va pujar un altre missatge adjuntant, sense comentaris, un article d’anàlisi de l’agència Reuters titulat “Després de l’allau de sancions, els aliats emergents de Rússia exploren solucions alternatives”.

Al seu Twitter hi trobem, això sí, denúncies contra Indonèsia perquè “reforça la seva guerra contra el poble de Papua Occidental”, contra el genocidi del poble tibetà, al qual felicita, el 2 de març, per l’inici de l’any 2149 i contra que “27 anys després d’acabar la guerra, Bòsnia segueix oblidada per la Unió Europea enmig dels Balcans”. També informa de la trobada a Brussel·les entre el Consell per la República i el Congrés Nacional del Kurdistan. I de la presentació que farà del seu nou llibre el proper dijous dia 10  València. Es titula “5 continents i 1 llibertat”.

Josep Lluís Alay es va desplaçar un parell de cops a Moscou, en companyia de l’empresari rus Alexander Dmitrenko, per demanar suport a la causa de la independència de Catalunya.

(Visited 355 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari