11 policies més, investigats per les càrregues de l’1-O

Les acusacions populars havien reclamat la imputació d'una quarantena d'agents

Càrrega durant l'1-O
Càrrega durant l'1-O

El Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats 11 agents de cossos policials espanyols per les càrregues que van tenir lloc durant l’1-O a Barcelona.

El jutge ha atès parcialment la petició formulada per les acusacions particulars en aquesta causa, exercides per l’associació Irídia, Òmnium Cultural i l’ANC, que havien reclamat les imputacions d’una quarantena d’agents als quals atribueixen actuacions il·lícites en 16 centres escolars que es van habilitar com a punts de votació.

Finalment, ha citat un agent gravat mentre etzibava una puntada de peu a una persona que es trobava a terra, i un altre que va empènyer escales avall dues persones més, en tots dos casos a l’IES Pau Claris, i dos policies més per clavar puntades i cops de puny a votants de l’Escola Pia Sant Antoni.

Uns altres dos agents, als quals s’atribueix un ús excessiu de la porra al col·legi Dolors Monserdà, un agent què va tirar a terra, va colpejar i va trepitjar la mà d’un altre votant a l’Escola Víctor Català, i un agent que va causar, a l’escola Àgora, una ferida amb la porra que es va suturar amb set punts, també hauran de declarar en seu judicial.

En canvi, el jutge ha descartat citar un agent acusat d’haver etzibat un cop de puny a l’Escola Mediterrània, ja que ha conclòs que les imatges podrien mostrar una empenta, i tampoc farà comparèixer cap dels acusats per les entitats independentistes per actuacions als centres Ramon Llull, Infant Jesús, Projecte i Marenostrum.

Fins ara, quatre anys i mig després, cap agent ha estat condemnat per la seva actuació durant l’1-O.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari