La plantilla de Betevé convoca una vaga aquest divendres contra els 21 acomiadaments

Els treballadors rebutgen la supressió de tres programes i reclamen mantenir les condicions laborals sense retallades de sou ni de drets

Cartell que reclama la readmissió dels treballadors acomiadats de Betevé

Foto: @SomBTV

El Comitè d’Empresa de Betevé ha convocat aquest divendres 4 de març una vaga com a mostra de rebuig als 21 acomiadaments que la direcció del mitjà ha fet des del juliol del 2021 i també contra la supressió de tres programes culturals i de proximitat: l’Àrtic, La Cartellera i La Família Barris. En la manifestació que la plantilla va convocar dijous passat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, els treballadors van demanar la destitució del director de Betevé, Sergi Vicente, i de la cap de recursos, Carme Ponte, així com la implicació de l’Ajuntament de Barcelona en el conflicte.

Malgrat el suport que la plantilla va rebre de diverses entitats veïnals i socials i que els diversos partits municipals coincidissin en la necessitat de resoldre el conflicte, que s’arrossega des de fa anys, ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni el primer tinent d’alcalde del consistori, Jaume Collboni, han acceptat encara reunir-se amb els treballadors de Betevé. De fet, el Comitè ha interpel·lat els diversos grups a través de Twitter preguntant-los per les converses que asseguren mantenir amb la resta de partits sobre l’assumpte, ja que, dues setmanes després del tancament dels tres programes i dels 12 darrers acomiadaments, més enllà de les condemnes públiques, no s’ha fet res per solucionar el conflicte.

Amb motiu de la vaga, s’han decretat serveis mínims durant tot el divendres: a la TDT no hi haurà programació a excepció de dues edicions informatives d’una durada de 15 minuts que es faran a les 14h i a les 19:30h; a la pàgina web es cobriran les notícies d’actualitat; a les xarxes socials, el perfil de Twitter @btvnoticies reduirà l’activitat al 50% mentre que a la resta de perfils no hi haurà activitat; i la programació de la ràdio se substituirà per blocs musicals. Segons ha informat el sindicat CCOO -que dona suport a la vaga- a les 11:30h s’iniciarà un recorregut a peu per diferents equipaments culturals que acabarà, cap a les 14:25h, a la plaça de Tísner, on tindrà lloc una assemblea informativa.

A més de la readmissió de tots els treballadors acomiadats, la destitució dels principals responsables de Betevé i la implicació del consistori, la plantilla exigeix que es mantinguin les seves condicions laborals i que no hi hagin més retallades de drets, així com la represa de les negociacions per a l’elaboració d’un  conveni col·lectiu adequat al servei que ofereixen. Actualment, es regeixen pel conveni d’oficines i despatxos i, encara que fa temps que el Comitè i la direcció negocien, encara no s’ha arribat a un acord. De fet, la darrera proposta de l’empresa contemplava retallades salarials i la pèrdua de drets laborals,  condicions que, com a treballadors de l’Ajuntament de Barcelona, haurien de tenir garantides.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.