La manifestació contra els acomiadaments de betevé omple la plaça Sant Jaume

Els treballadors del mitjà públic exigeixen la destitució del director i la cap de recursos, i demanen a l'Ajuntament que s'impliqui

Concentració contra els acomiadaments de betevé a la plaça Sant Jaume

Foto: @salvembeteve

La concentració convocada pels treballadors de betevé contra els 21 acomiadaments que la direcció del mitjà públic ha dut a terme des del juliol passat ha comptat amb el suport de diverses entitats socials i culturals i d’altres ciutadans, els quals han omplert la plaça Sant Jaume de Barcelona durant el vespre d’aquest dijous. Els manifestants han exigit la readmissió de tots els acomiadats i la destitució del director Sergi Vicente i de la cap de recursos, Carme Ponte, a qui responsabilitzen de condemnar betevé “al fracàs i a la intranscendència”, i han mostrat el seu rebuig a la supressió dels programes Àrtic, La Cartellera i La Família Barris.

“El Consell d’Administració escull eliminar de la programació de betevé allò que la fa singular i única davant d’altres mitjans més grans i amb molta més dotació econòmica. No cal ser un  gran analista del mercat audiovisual per saber que un mitjà petit només pot ser competitiu si és un mitjà molt diferenciat de la resta. La diferència de betevé ha estat sempre la proximitat i l’aposta per la cultura“, han assenyalat els treballadors en un comunicat, afegint que “sense singularitat, sense una direcció capaç d’analitzar l’actual situació de l’audiovisual català, sense una visió clara i profunda de què ha de ser un mitjà de proximitat, betevé està abocada, a curt o mig termini, a la desaparició“.

El president del Comitè d’Empresa de betevé, Roger Matamoros, ha asseverat que “la solució al conflicte recau sobre l’Ajuntament i passa per fer un increment de pressupost per poder fer una producció externa i no carregar aquesta responsabilitat sobre la plantilla”. En aquest sentit, els treballadors han reclamat la implicació de l’alcaldessa, Ada Colau, i del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, els quals fins ara s’han negat a reunir-se amb la plantilla. “Volem que l’ajuntament ens escolti”, ha demanat Matamoros.

En l’acte han participat diverses entitats com el Sindicat de Llogateres de Catalunya, l’Acadèmia Catalana de la Música, la Confederació de Federacions de Veïns i Veïnes de Catalunya, l’Acadèmia del Cinema en català, el Sindicat de Manters de Barcelona i la companyia de teatre Els Pirates, i hi han estat present altres organitzacions com Òmnium Cultural.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.