Espanya envia llançagranades i munició a la guerra d’Ucraïna

El material surt aquest divendres al matí en avió fins a Polònia i serà recollit a la frontera pels ucraïnesos

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat l’enviament per part d’Espanya de material bèl·lic ofensiu a Ucraïna, perquè aquest país faci front a la invasió que pateix per part de les forces armades russes. En concret, en aquest primer enviament de material bèl·lic ofensiu hi haurà fins a 1.370 llançagranades contracarro i 700.000 cartutxos per a fusells i metralladores. També es contempla enviar un nombre indeterminat de metralladores lleugeres.

En declaracions a Antena 3, Margarita Robles va concretar que el material de guerra espanyol sortirà aquest divendres pel matí, per mitjà d’avions de l’Exèrcit de l’Aire de l’aeroport de Torrejón fins a l’aeroport de Rzeszów-Jasionka, a l’est de Polònia i a uns 80 kilòmetres de la frontera ucraïnesa, punt on el material serà recollit per autoritats ucraïneses.

La ministra Robles ha destacat la importància d’aquest primer enviament perquè ha assegurat que permetrà “una defensa molt individualitzada” que podran fer “persones que no tenen una gran experiència en la utilització d’armes”.

La ruta del material serà la mateixa que ja van fer els dos avions A400M de l’Exèrcit de l’Aire espanyol que van transportar aquest cap de setmana unes vint tones de material per a les forces armades ucraïneses, entre el que hi havia cascos de combats i armilles antifragments, a banda de material sanitari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides