Per què Spotify es fa el longuis a l’hora de signar amb Laporta?

Spotify

Les expectatives de tancar aviat l’acord de patrocini amb Spotify no són tan clares perquè per diferents motius han sorgit qüestions que, sense posar-ho en perill, almenys de moment, sí que han introduït elements que ho retardaran, alguns derivats de la mateixa ansietat i presses de la directiva blaugrana per tancar-ho.

A Joan Laporta no li va anar bé que es coneguessin unes converses que van arrencar l’octubre passat bastant ben encaminades i discretes per part del departament comercial. Els cimbells de dues societats del negoci de les criptomonedes, presumptament interessades, no van poder amagar, finalment, que la veritable negociació anava en una altra direcció. A cap de les dues parts li interessava la publicitat i els efectes col·laterals que pogués ocasionar.

Al Barça perquè remenava xifres reals molt per sota de les que venia filtrant a la premsa, exagerades, fora de mercat i manipulades com a resultat d’aquesta compulsió per alimentar expectatives que finalment no s’acaben complint. És una reacció freqüent d’aquesta directiva, que no sap contenir-se quan la premsa li pregunta per les negociacions, i el primer que surt de la seva boca és que el Barça “tindrà la samarreta millor pagada del món”.

Després ve la baixada i una posició negociadora feble com ara ha ocorregut quan s’ha destapat la seva necessitat apressant d’ingressos, els que siguin i a canvi del que faci falta, perquè el temps constreny i el Barça mai havia trigat tant a tancar el patrocinador de la samarreta. Així, per a inflar les xifres, Spotify s’ha aprofitat d’aquesta precarietat i ha anat incloent més i més actius, també el nom o el cognom de l’estadi, qüestió encara no resolta i susceptible d’impugnació assembleària si Spotify aparegués per davant del nom del Camp Nou. A més, ha pogut obtenir una rebaixa pel fet que la majoria de les samarretes que es puguin vendre la pròxima temporada no lluiran el logo estampat de la plataforma sueca de streaming. La causa és que Nike necessitava conèixer el nom del patrocinador el mes d’octubre passat. Com a molt, a les botigues oficials del club es podrà enganxar aquest logo com el nom d’un jugador o el dorsal, és a dir manualment.

També ha donat temps al fet que Spotify fos investigada mediàticament, deixant entreveure que no és cap marca immaculada, i molt menys pel que fa a la seva solvència econòmica i financera, perquè ve perdent diners un any darrere l’altre. Després han aparegut qüestions d’índole ètica a causa de la tolerància de Spotify amb determinats autors i artistes que han fet apologia dels moviments antivacunes o usat lletres racistes i xenòfobes, la qual cosa ha provocat que altres cantants hagin abandonat la plataforma.

L’impacte a la companyia no s’ha fet esperar. D’una cotització en borsa de 300,95 dòlars per acció el mes de novembre passat, al gener va baixar a 210,87 dòlars i el dilluns havien caigut fins als 162,21 dòlars.

Si a aquesta circumstància s’afegeix la fugida de Ferran Reverter, coincident en el temps amb la recta final, és normal ara com ara que Spotify es faci el longuis, expressió gastada i antiga que encara serveix per a donar a entendre que no tenen gens de pressa a tancar l’acord.

(Visited 286 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari