El TSJC ordena a la Generalitat que prepari la clausura de la cimentera Lafarge

El tribunal insta la Fiscalia a investigar possibles responsabilitats penals del Departament de Medi Ambient per l’autorització ambiental

La fàbrica de Lafarge
La fàbrica de Lafarge

Foto: Ridertoons Unrated (YouTube)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Generalitat que adopti mesures de “clausura i precintat de l’activitat” de l’empresa cimentera Lafarge, a Montcada i Reixac, mentre la justícia confirma el tancament definitiu de les instal·lacions.

La interlocutòria del TSJC ha transcendit després que una sentència ferma del Tribunal Suprem hagi confirmat l’anul·lació, dictada pel TSJC, de l’autorització ambiental que havia concedit el Departament de Territori i Sostenibilitat a la fàbrica.

El TSJC no ha ordenat encara el tancament definitiu, a l’espera que el Suprem resolgui un recurs de cassació contra una altra sentència del mateix TSJC que havia declarat nul·la l’autorització.

Possibles responsabilitats penals
El mateix tribunal, segons ha publicat El Mundo, ha instat la Fiscalia a investigar les possibles responsabilitats penals derivades de la renovació, l’any 2017, de l’autorització ambiental per part del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat.

El TSJC ha anul·lat la renovació de la concessió en estimar un recurs dels veïns del barri de Can Sant Joan, de Montcada i Reixac, ja que l’ampliació d’aquest permís es va concedir quan Lafarge no comptava amb una autorització vàlida.

Pel fer d’haver-se concedit, el TSJC considera que responsables de Medi Ambient i Sostenibilitat poden haver d’afrontar responsabilitats penals, extrem que ha d’estudiar la Fiscalia.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari