Qui reclama una “retirada a l’Aventino”?

Ramon Cotarelo
Ramon Cotarelo

El politòleg i independentista de nova fornada, el madrileny Ramón Cotarelo, demana ara en una de les seves darreres piulades una “retirada a l’Aventino” dels diputats independentistes. La d’Aventino és una de les més famoses columnes de l’antiga Roma i la seva retirada narra quan les classes plebees de la vella Roma descontentes amb els abusos i desaires dels patricis, van decidir en assemblea declarar-se en vaga general i retirar-se pacíficament a la muntanya Aventino, abandonant totes les feines.

Així, diu Cotarelo en el context del cas del diputat Pau Juvillà: “El que haurien de fer els diputats ‘indepes’ és una “retirada a l’Aventino”, encapçalant una vaga general. Suposo que la MHP Laura Borràs ho faria, però no em sembla que la majoria dels diputats del seu partit, Junts, la seguirien i molt menys els col·laboracionistes d’ERC”.

Cotarelo, en la seva reconversió independentista, sembla haver-se quedat sol com a únic i pur defensor del moviment. Així, dia sí i dia també, aprofita les seves xarxes socials per fustigar primer a ERC i ara també a Junts. Sembla que, de moment, només salva la presidenta del Parlament, veurem després del que va passar ahir… La resta, fins i tot l’expresident Carles Puigdemont, són objecte de la ira del politòleg. La majoria d’ells, fa quatre dies que li reien les gràcies, i ara ja no els fa gens de gràcia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.