Qui reclama una “retirada a l’Aventino”?

Ramon Cotarelo
Ramon Cotarelo

El politòleg i independentista de nova fornada, el madrileny Ramón Cotarelo, demana ara en una de les seves darreres piulades una “retirada a l’Aventino” dels diputats independentistes. La d’Aventino és una de les més famoses columnes de l’antiga Roma i la seva retirada narra quan les classes plebees de la vella Roma descontentes amb els abusos i desaires dels patricis, van decidir en assemblea declarar-se en vaga general i retirar-se pacíficament a la muntanya Aventino, abandonant totes les feines.

Així, diu Cotarelo en el context del cas del diputat Pau Juvillà: “El que haurien de fer els diputats ‘indepes’ és una “retirada a l’Aventino”, encapçalant una vaga general. Suposo que la MHP Laura Borràs ho faria, però no em sembla que la majoria dels diputats del seu partit, Junts, la seguirien i molt menys els col·laboracionistes d’ERC”.

Cotarelo, en la seva reconversió independentista, sembla haver-se quedat sol com a únic i pur defensor del moviment. Així, dia sí i dia també, aprofita les seves xarxes socials per fustigar primer a ERC i ara també a Junts. Sembla que, de moment, només salva la presidenta del Parlament, veurem després del que va passar ahir… La resta, fins i tot l’expresident Carles Puigdemont, són objecte de la ira del politòleg. La majoria d’ells, fa quatre dies que li reien les gràcies, i ara ja no els fa gens de gràcia.

(Visited 216 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari