‘Bricoheroes’ l’emprèn ara amb els pakistanesos, els ‘quillos’, els ‘subnormals’ i torna a fer burla dels andalusos

Peyu diu que “la classe a l’Autònoma en català i el que vulgui classe en castellà, la Universitat de Salamanca és ben maca”

Jair Domínguez simulant que toca una guitarra com 'un sevillano'

Nous destinataris dels insults i les burles setmanals de Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez al programa Bricoheroes de TV3. En el capítol d’aquest diumenge 30 de gener, es van burlar dels pakistanesos, van utilitzar el terme ‘quillos’ per referir-se a les persones que despengen estelades i van posar la paraula ‘subnormal’ en boca d’un nen. A més, van tornar a fer befa dels andalusos –en aquest cas, els sevillans- com gent que està sempre tocant la guitarra i cantant i ballant.

Dels pakistanesos, Peyu va dir que són blancs però que se’ls ha enfosquit la pell per la calor dels kebabs que cuinen. Van afirmar que el Pi de les Tres Branques l’havien tallat uns quillos amb un xerrac. Peyu va afirmar que “no es pot dir perquè sempre… son supremacistas i d’allò”, però ho va dir. Domínguez s’hi va afegir explicant que “quillos amb un xerrac n’hi ha haver uns a Amer que es van carregar una estelada, em penso. Van anar tres o quatre tios d’Amer, no sé què li van dir que el quillo aquell es va pixar a sobre, pero violència no”. Peyu va puntualitzar que “si es va pixar a sobre sense que el toquessin aquí no hi ha violència que jo vegi”.

Cap al final del capítol, Domínguez va proposar demanar un nen què preferiria, una playstation o un ruc català per gronxar-se, i va suposar la resposta del nen: “la play, subnormal”. Cal recordar que la marató solidària de TV3 del 2021 es va dedicar a les malalties mentals. Lògicament, tractar de “subnormal” una persona és un insult inacceptable i rebutjat pel Llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Els dos actors van tornar a burlar-se dels andalusos com van fer en el capítol anterior, la qual cosa ja va provocar la queixa de la Junta d’Andalusia. Van afirmar que els sevillanus són gent que “els dones una cosa que sembla una guitarra i es posen a cantar i ballar”. “I menjar xorisso i síndria a la platja”, va afegir Peyu.

Van tenir temps també per prendre partit en el debat sobre l’ús del català a la universitat. Peyu va explicar que quan estudiava el primer curs a la Universitat Autònoma de Barcelona va parar una classe perquè la professora va demanar si hi havia algú que no entengués el català i una russa va dir que no. Per ell, la russa “només venia a emborratxar-se els vespres”. “La classe en català a l’Autònoma i el que vulgui classe en castellà, goita, la Universitat de Salamanca és ben maca”, va tancar el tema.

No van faltar les irregularitats habituals en la inclusió de publicitat. “Passeu-vos a Parlem, la màgia de la com  unicació en català”, va animar Peyu a l’audiència mentre Domínguez ensenyava un cartellet on s’hi llegia la paraula ‘publicitat’. Aquest ús il·legal de la publicitat a Bricoheroes ha costat ja a la CCMA una sanció de 12.001 euros imposada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Encara no l’ha pagat. I és evident que no ha dissuadit els responsables del programa de seguir cometent il·legalitats publicitàries.

La invitada especial del programa va ser la il·lustradora Pilarín Bayés que va aparèixer amb un aparatós llaç groc al vestit.

(Visited 387 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari