Colau vulnera el codi ètic municipal contractant la parella d’una regidora

El Comitè d'Ètica censura el nomenament d'Alicia Ramos, que va ser parella de la regidora Lucía Martín, com a assessora

Ada Colau

El Comitè d’Ètica i de Conducta de l’Ajuntament de Barcelona considera que l’alcaldessa Ada Colau va vulnerar les “regles ètiques i democràtiques” en contractar amb els diners públics Alicia Ramos, que va ser parella de l’edil Lucía Martín, com a assessora l’any 2020.

Com a resposta a la reclamació que va presentar al mes de setembre el grup municipal de Cs, el Comitè d’Ètica ha respost: “Amb el nomenament de la senyora Alicia Ramos Jordán com a assessora 3a adscrita a la quarta tinença d’alcaldia s’ha produït un dany al prestigi i la imatge pública de la institució. El Comitè d’Ètica recomana a l’alcaldia que en un futur s’eviti el dany a la imatge pública i el prestigi de l’Ajuntament derivant casos de conflicte real o potencial d’interès en el nomenament de càrrecs eventuals”.

Així, la presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, ha demanat la dimissió de Colau al seu compte de Twitter: “Colau no pot seguir un dia més com a alcaldessa. Està investigada per presumptes delictes tan greus com prevaricació, tràfic d’influències i malversació de fons. Ha de dimitir com indica el mateix codi ètic dels comuns i deixar de subvencionar ‘xiringuitos’ afins”.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari