Villarejo culpa del 17-A a un ensurt mal calculat per Sanz Roldán

L'excomissari assegura als tribunals que l'aleshores director del CNI no va mesurar bé les conseqüències

Villarejo, declarant als jutjats
Villarejo, declarant als jutjats

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo ha atribuït els atemptats terroristes perpetrats a Barcelona i Cambrils el 17 d’agost del 2017 a un “error greu” de Félix Sanz Roldán, que llavors era el director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

En una declaració en seu judicial aquest dimarts, on s’ha presentat com la víctima d’un muntatge, Villarejo ha dit que Sánz Roldán “va calcular malament les conseqüències per donar-li un petit ensurt a Catalunya“, sobre uns atemptats que es van produir un mes i mig abans de la votació de l’1-O. Per tant, li ha atribuït al màxim responsable del CNI de llavors una intencionalitat en relació amb els atemptats.

Així mateix, segons recull també l’Agència Catalana de Notícies, Villarejo ha declarat que ell va col·laborar amb el CNI per “mirar d’arreglar l’enrenou” generat pels atemptats.

No és el primer cop que Villarejo, públicament enemistat amb Sanz Roldán, apunta a la responsabilitat del CNI sobre aquells atemptats, ja que fa un any, en un judici on se l’acusava d’haver calumniat Sanz Roldán, ja va manifestar que una font “molt important” havia alertat d’un “possible risc” d’atemptat a Barcelona, però que el CNI no va considerar-la fiable, segons va especificar, perquè “havia treballat per a ells, però en realitat era un espia marroquí”.

El cervell de la cèl·lula que atemptat l’agost del 2017 a Catalunya, l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty, va ser confident de la Guàrdia Civil, com va revelar EL TRIANGLE el 2017, i el diari Público va publicar, l’any 2019, que també ho va ser del CNI fins just abans dels atemptats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.