Llarena nega persecució personal contra l’expresident Puigdemont

El magistrat del Suprem informa contra la recusació plantejada per l'expresident català per acceptar un premi

Pablo Llarena
Pablo Llarena

El magistrat que instrueix la causa del procés al Tribunal Suprem Pablo Llarena ha presentat avui un informe en què rebutja que sigui procedent la recusació plantejada contra ell per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont així com pels exconsellers Antoni Comín, Lluis Puig i Clara Ponsatí, per rebre una distinció de la Fundació Villacisneros, a qui identifiquen amb posicions polítiques contràries a les dels recusants.

Llarena nega que hi hagi una persecució penal injustificada contra Puigdemont i insisteix en la seva imparcialitat, recordant a més que també va rebre un premi de mans de Xavier Trias quan era alcalde de Barcelona i formava part de Convergència, el partit de Joaquim Forn, aleshores tinent d’alcalde, i del mateix Puigdemont, que era alcalde de Girona.

En un escrit de vuit pàgines, Llarena manté que els arguments de la defensa són “sospites que no resulten objectivament raonables” i alerta que, si s’accepta una recusació plantejada en aquests termes, la situació seria d’un “sistema de jutge a la carta”.

D’altra banda, recorda que quan l’exoncellera Meritxell Serret -que també es trobava a Bèlgica- va comparèixer voluntàriament al Suprem, i la va deixar en llibertat. En el cas de la resta, Llarena diu que no han comparegut davant del jutge i que aquesta circumstància ha impedit que es pugui tancar el sumari i que la sala es pugui pronunciar a favor del sobreseïment de la causa o l’obertura de judici oral. “L’instructor no pot decidir res al respecte”, recorda el magistrat.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari