Revolta a TV3 contra l’acord de renovació de la CCMA

El comitè d’empresa lamenta que “s’ha perdut l’oportunitat de despartiditzar la direcció dels mitjans públics” i el consell professional d’informatius es mostra “decebut” i “recelós”

Logotip de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

La renovació dels càrrecs directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pactada entre PSC, ERC i JxCat i anunciada ahir no ha agradat els comitès d’empresa i professional d’informatius de TV3.

El comitè d’empresa considera, en una nota donada a conèixer avui, que “el resultat de l’acord entre els tres partits és decebedor, perquè s’ha perdut l’oportunitat de despartiditzar la direcció dels mitjans públics. Els set consellers i conselleres provenen majoritàriament de la política i tenen una marcada identificació amb els partits que els han designat. Això pot reproduir el bloqueig de funcionament de les empreses de la CCMA sotmeses als interessos externs dels partits. En canvi, el que necessita la Corporació és un equip de direcció que treballi conjuntament per potenciar les capacitats de la producció i el servei públic dels mitjans i aconseguir un finançament estable que ho permeti”.

Pel que fa al comitè professional d’informatius, ha difós un comunicat en el qual, sota el títol de “Desbloqueig a mitges” mostra la seva “decepció preventiva” sobre un acord que, segons diuen, “ens obliga a mantenir-nos alerta i a ser recelosos”. També s’hi diu que “sense voler prejutjar les capacitats de les persones proposades, a excepció d’alguns noms amb currículums professionals, hi ha candidatures amb trajectòries exclusivament polítiques i temem que es converteixin altra vegada en corretja de transmissió ideològica dels partits que els han proposat, i que el desbloqueig tan anhelat sigui un miratge”.

Al seu torn, el Sindicat de Periodistes de TV3 lamenta que “l’acord dels tres grups parlamentaris significa una reescriptura de facto de la Llei de la CCMA amb un esperit partitocràtic que ens allunya del dret de la ciutadania a una televisió pública de qualitat i al seu servei. I també de la independència professional en els continguts i en la gestió empresarial”.

El nou consell directiu de la CCMA estarà format per set persones, tres de les quals proposades pel PSC –Lluís Garriga, Gemma Ribas i Carme Figueras-, dos per ERC –Rosa Romà i Lluís Noguera– i dos per JxCat –Àngels Ponsa i Pep Riera. Rosa Romà en serà la presidenta i Àngels Ponsa, la vicepresidenta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.