L’aprovació dels pressupostos del 2022 confirma el canvi d’aliances

El Parlament aprova els comptes amb els vots d'Esquerra i Junts, l'abstenció dels comuns i l'oposició de la CUP

Els pressupostos de la Generalitat per l’any que ve entraran en vigor l’u de gener. Això no passava des dels comptes del 2010, perquè en l’última dècada Catalunya no ha encetat cap any amb un projecte nou aprovat. Aquest dijous, però i amb els vots a favor dels socis de govern -Esquerra (33) i Junts (32)- i gràcies a l’abstenció dels vuit diputats d’En Comú Podem, s’han aprovat els pressupostos del 2022.

El debat ha servit per evidenciar la distància entre la CUP i l’executiu. La portaveu dels anticapitalistes, Eulàlia Reguant, ha negat que els comptes “responguin al moment actual” i ha acusat el Govern de fer “sociovergència republicana imparable”.

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha defensat el projecte, i ha lamentat que no hagin comptat amb el suport de la CUP: “Ens ha faltat la peça del 52%”.

El partit de Jèssica Albiach va tancar l’acord amb el govern ara fa dues setmanes. El pacte inclou punts com la creació d’un impost als ultraprocessats, la construcció d’un tramvia al Camp de Tarragona, la internalització del servei del 061 o la incorporació de càmeres a les llançadores de foam dels Mossos, entre d’altres.

Barcelona també aprova els comptes
Justament, l’abstenció dels comuns en la votació dels pressupostos catalans ha permès que Esquerra fes el mateix amb els comptes municipals. Així, l’Ajuntament de Barcelona també ha aprovat aquest dijous, en l’últim ple de l’any, el pressupost municipal per al 2022, amb l’abstenció dels regidors republicans.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.