La quota del 6% de català no afecta plataformes com ara Netflix o HBO

La llei audiovisual aprovada aquest dimarts només obliga les plataformes radicades a l’estat, com Movistar o Filmin

Imatge promocional de la plataforma Netflix
Imatge promocional de la plataforma Netflix

El govern espanyol admet que les plataformes audiovisuals estrangeres no estaran obligades a complir la quota del 6% de produccions en català. Fonts de la Moncloa confirmen que la nova llei audiovisual aprovada aquest dimarts no es pot aplicar per a companyies que no tinguin la seu a l’estat. És a dir, totes les principals menys Movistar+ i Filmin. En el cas de la plataforma catalana, ja té un 23% del catàleg en català.

El Consell de Ministres ha aprovat la llei i ha defensat que hi haurà quotes per a les llengües cooficials de l’estat, però la normativa només obliga les empreses espanyoles, ni Netflix, ni HBO, ni Amazon, ni Apple, ni Disney.

Fonts del govern espanyol asseguren que els republicans ja sabien quin abast tindria la llei que van pactar. Des d’ERC, per contra, han avançat que pretenen introduir esmenes en el text en la tramitació parlamentària. Fonts del partit han remarcat que ja van explicar que “s’hauria de seguir treballant”.

L’acord entre el govern espanyol i ERC establia que del 30% de la quota de producció europea obligatòria fixada per la Unió Europea, la meitat (un 15%) hagi de ser en alguna de les llengües oficials de l’Estat: un 40% en català, gallec o basc i el 60% en castellà. Això suposaria que, del total del catàleg de plataformes, la reserva per a llengües cooficials representi el 6% i el 20% del catàleg europeu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.