La Generalitat es retira com a acusació contra ‘els 7 del 30G’

Onze Mossos han decidit presentar-se com a acusació particular pel seu compte

Imatge d'arxiu de la mobilització per la investidura fallida de Puigdemont

La Generalitat s’ha retirat com a acusació particular de la causa que afecta set independentistes -coneguts com ‘els 7 del 30G‘- per la seva participació en les mobilitzacions de protesta amb motiu de la investidura fallida de Carles Puigdemont, als quals s’acusa de presumptes desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions. Ho ha fet aquest matí, al principi del judici a l’Audiència de Barcelona, una decisió que ha portat els mossos implicats a presentar-se com a acusació pel seu compte.

Segons el lletrat de la Generalitat, Josep Lluís Florensa, l’acusació es retira per ordre de la Conselleria d’Interior, perquè durant la instrucció judicial no s’han pogut acreditar ni provar les suposades lesions dels acusats als mossos. “El criteri determinant de la nostra actuació era l’existència de lesions i en aquest moment no se’n pot determinar l’autoria“, ha explicat.

Aquesta retirada ha propiciat que onze agents dels Mossos decideixin presentar-se com a acusació particular pel seu compte, motiu pel qual el jutge ha decidit aturar el judici i ha donat quinze dies als agents per personar-se amb un advocat. La defensa dels acusats, però, considera que “els agents no tenen legitimació per a personar-se com a acusació particular” ja que “no es pot determinar qui els va fer les lesions”, en paraules de l’advocat David Aranda. Una visió compartida pel també lletrat dels acusats Xavier Monge, que defensa que “no és acceptable que es pretengui de suspendre el judici per una maniobra estranya del lletrat, i més quan ja hi va haver l’oferiment d’accions als agents. Han tingut des del maig del 2018 l’oportunitat de comparèixer en aquest procediment”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides