Albiach: “Volem millorar els pressupostos perquè siguin de transformació”

La portaveu dels Comuns en el Parlament tendeix la seva mà al Govern per a aprovar els comptes

“Transformació o transformació”. Aquest és el lema amb el qual En Comú Podem encara una possible i breu negociació pressupostària amb el Govern de la Generalitat. La portaveu dels morats en el Parlament, Jéssica Albiach, ha tornat a tenir la seva mà al president Pere Aragonès per a “millorar els pressupostos, però deixant clar que ni ens resignem ni donem xecs en blanc”.

“Nosaltres no hem vingut al Parlament per a fer de comparsa de cap majoria del passat”, ha afirmat contundent Albiach durant la seva primera intervenció en la III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú. Així ha volgut la líder morada advertir Aragonès de la necessitat d’arribar a acords amb els Comuns si vol comptar amb el seu suport als comptes en cas que la CUP els rebutgi.

El Govern torna a estar avui pendent d’una assemblea de la CUP per a saber si comptarà amb el seu suport després d’haver incorporat algunes de les peticions dels anticapitalistes en el projecte de pressupostos. De moment, la CUP ha presentat una esmena a la totalitat, acció secundada també pel PSC i En Comú Podem.

Albiach ha justificat durant el seu discurs l’esmena a la totalitat assenyalant que “els pressupostos que ens han presentat no són uns pressupostos de transformació”. Aquesta és la paraula que més ha utilitzat, parafrasejant el “pressupostos o pressupostos” del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, amb un “transformació o transformació”. I ha afegit: “Volem que cada euro es posi al servei de la transformació ecologista, feminista i industrial que el nostre país necessita”.

L’esmena dels morats, ha dit Jéssica Albiach, és una invitació a la negociació a l’Executiu català. I per a això imposa les seves condicions: “No hem vingut a tenir un paper testimonial en el Parlament, sinó a redreçar el rumb i a fer un gir de 180 graus en les polítiques públiques per a posar-les al servei de la ciutadania”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides