Anticorrupció i la Fiscalia del Suprem signaran l’arxivament de les investigacions del rei emèrit

S'espera que l'escrit d'Alejandro Luzón i Juan Ignacio Campos, instructors del cas, es faci públic "aviat"

Joan Carles I, comunicant públicament que abdicava, l'any...
Joan Carles I, comunicant públicament que abdicava, l'any 2014

El fiscal Anticorrupció Alejandro Luzón i el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, al capdavant de la investigació sobre Joan Carles I, signaran el decret que arxivarà les diligències penals obertes contra el rei emèrit, tal com ha avançat El Confidencial i ha confirmat Europa Press. S’espera, doncs, que l’escrit es faci públic “aviat”, abans que sigui necessari demanar una pròrroga de la investigació.

Les intencions del ministeri públic d’arxivar les diligències contra Joan Carles I es van conèixer a finals d’aquest estiu. Segons els fiscals, alguns dels presumptes delictes s’haurien comès quan el rei emèrit era inviolable, altres ja han prescrit i, a més, consideren que les dues regularitzacions fiscals que va fer -les quals sumen gairebé 5 milions d’euros- són correctes.

Tot i que en un primer moment s’esperava que l’arxivament es produís en poc temps, fins que l’equip de fiscals rebi la documentació de la comissió rogatòria no podrà presentar els seus arguments al respecte. Així doncs, l’arxivament de les diligències contra el rei emèrit no és inamovible, sinó que pot variar en funció del que digui aquesta documentació.

Les investigacions del ministeri públic sobre la fortuna de Joan Carles I van començar el 2020 i van prorrogar-se el mes de juny del mateix any. La pròrroga acaba el pròxim desembre, que és quan s’hauria de sol·licitar una nova ampliació si la comissió rogatòria no arriba a temps.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.