La Fiscalia arxivarà les investigacions sobre Joan Carles I

Conclou que el rei emèrit no és imputable i que les regularitzacions fiscals que va efectuar són correctes

El rei emèrit Joan Carles I

La Fiscalia del Tribunal Suprem està preparant un document per ordenar l’arxivament de les investigacions obertes sobre les presumptes irregularitats comeses per Joan Carles I. Segons ha publicat El Confidencial, la Fiscalia ha conclòs que el rei emèrit no és imputable per la seva inviolabilitat com a cap d’Estat fins al juny del 2014, i ha considerat que les dues regularitzacions fiscals que va fer són correctes.

Segons la investigació que ha dut a terme el Ministeri Fiscal, alguns dels presumptes delictes, com els fons que ocultava en paradisos fiscals fa més de tres dècades, han prescrit, i altres no són perseguibles per la condició d’inviolable de la qual gaudia el rei emèrit fins al 2014. Pel que fa als diners que no va declarar a Hisenda, la Fiscalia ha considerat correctes les dues regularitzacions que Joan Carles I va presentar el desembre del 2020 i el febrer del 2021 -després que el mateix Ministeri Fiscal l’avisés que estava sent investigat- i ha descartat qualsevol actuació penal.

D’altra banda, la Fiscalia ha considerat innecessari que el rei emèrit declari davant del jutge perquè assegura que la documentació de l’Agència Tributària i les declaracions de persones del seu entorn més proper -com la d’Álvaro d’Orleans– ja són suficients per a la investigació. Aquestes decisions, doncs, permetrien a Joan Carles I tornar a Espanya un cop el Ministeri Fiscal exposi l’escrit, el qual -segons el mitjà citat- serà “ampli” i “dur” i conclourà que no és possible interposar una denúncia o querella criminal contra el rei emèrit.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari