Anticorrupció demana 21 anys de presó a l’ex alcalde de Torredembarra per falsejar concursos

La Fiscalia la reclama també una indemnització de 443.934 euros a l'Ajuntament en el marc del ‘cas 3%’

Daniel Masagué
Daniel Masagué

La Fiscalia Anticorrupció demana una pena de 21 anys i mig de presó per a Daniel Masagué, ex-alcalde Torredembarra per Convergència per rebre presumptes pagaments irregulars per valor de més d’un milió i mig d’euros en suborns a canvi d’adjudicacions quan estava al capdavant del Consistori. També li reclama una pena de 35 anys d’inhabilitació especial per al càrrec públic i una indemnització de 443.934 euros en concepte de responsabilitat civil i de manera subsidiària a l’Ajuntament, informa Europa Press.

El judici forma part de la macrocausa del ‘cas 3%’ que va destapar la presumpta corrupció de CDC. En el seu escrit d’acusació, dirigit al Jutjat d’Instrucció Número 1 del Vendrell, el Ministeri Fiscal atribueix a l’ex primer edil presumptes delictes de prevaricació continuada i suborn passiu i un altre delicte continuat de falsedat en document mercantil.

El Ministeri Públic recull en el seu escrit que Masagué “va abusar de la seva posició de confiança i superioritat respecte dels regidors” per a aconseguir que s’adjudiqués el servei de neteja viària i transport de residus a l’empresa Nordvert SL. La Fiscalia afirma també que l’ex alcalde “va impedir que tant el secretari com la interventora informessin en persona en aquest Ple, furtant el coneixement dels seus informes negatius a aquests regidors”.

Abans, els responsables de Nordvert SL, “de comú acord” amb Masagué, li van realitzar “diversos pagaments” amb la condició que “actués en favor de la seva empresa”. El fiscal José Grinda sosté en el seu escrit que durant la vigència del contracte “es van produir diversos ingressos en efectiu” en els comptes de l’acusat. “L’import total va ser de 26.935 euros”, ha precisat.

Adjudicació d’obres

En el marc del relat de fets, ha assegurat també que entre 2009 i 2013 “es van adjudicar obres públiques en la localitat de Torredembarra a l’empresa Teyco SL, a canvi de contraprestacions econòmiques que va rebre Daniel Masagué Pere”. Per a això, el llavors alcalde va usar tres societats mercantils de les quals tenia el control. Va adjudicar concursos relatius a un aparcament, el servei d’aigües i la reforma d’una comissaria.

Així mateix, figuren adjudicacions que es van produir entre 2009 i 2014 per part de l’Ajuntament a Vicsan Torredembarra SA i a Griñó Ecològic, “les quals van ser determinades per diversos lliuraments de diners”. Segons Anticorrupció, Masagué també hauria cobrat comissions per això.

En el marc de la recerca, la Fiscalia atribueix responsabilitats penals a altres 16 persones naturals i a 18 persones jurídiques.

(Visited 386 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari