La CUP tem un nou enfrontament intern, ara pels pressupostos

El govern de la Generalitat, d’Esquerra Republicana (ERC) i Junts x Catalunya (JxCat), assenyala reiteradament que el seu soci preferent per aprovar els pressupostos catalans per al 2022 és la CUP. De fet, són els diputats anticapitalistes els primers que van donar suport a en la investidura i els que van posar condicions sobre la taula que s’havien de materialitzar, en part, en els pressupostos.

Però des de les bases de la CUP, com passa sovint, creuen que l’acord no s’està complint en els termes i la velocitat que seria convenient. I això fa que part de la militància vulgui bloquejar o votar en contra dels pressupostos del govern català. Una altra part, però, prefereix pressionar i acabar aprovant-los per evitar que JxCat i ERC acabin depenent de les condicions que posin els comuns o el PSC per tirar endavant els comptes de la Generalitat.

La decisió, com és habitual, la prendrà la militància. I a la cúpula ja temen un nou esqiuinçament intern d’aquells que fan tremolar i témer que el partit es trenqui, com ha passat en altres ocasions. Per evitar-ho, intentaran que les assemblees siguin participatives, però fugint dels enfrontaments.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides