Quants diners pagarà la CCMA a Cafeambllet aquest 2021?

5.500 euros. És el que cobrarà aquesta societat per les intervencions d’Albano Dante Fachín al programa Tot es mou, de TV3, que presenta de dilluns a divendres Helena García Melero. Aquesta quantitat es reparteix entre els 3.375 euros que va cobrar pels set primers mesos de l’any i els 2.125 que cobrarà per les seves intervencions entre setembre i desembre. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) li ha rebaixat els honoraris pel que fa als quatre darrers mesos de l’any perquè pel mateix període de l’any anterior li van pagar 2.500 euros. Aquesta reducció d’ingressos ja es va produir entre gener i juliol perquè per les seves col·laboracions en aquests mesos havia cobrat 3.750 euros. Entre un any i l’altre, doncs, Albano Dante Fachín haurà guanyat 750 euros menys.

Les restriccions pressupostàries del Tot es mou afecten també d’altres col·laboradors del programa. És el cas de Pilar Rahola, que ha vist com els seus honoraris es retallaven darrerament. Aquesta política d’austeritat no afecta, però, tots els col·laboradors de la CCMA. Lluís Jutglar (Peyu) o Albert Pla, han vist augmentada la seva remuneració per intervenir a El matí de Catalunya Ràdio un 30% i un 100% respectivament.

Cafeambllet va ser una revista creada per Albano Dante Fachín i la seva companya, Marta Sibina, el 2004 i es va popularitzar per les seves denúncies de la corrupció a la sanitat pública catalana. El 2015, Fachín va apartar-se de la publicació per dedicar-se a la política, primer com a dirigent de Podem, després com a diputat de Catalunya Sí que es Pot i finalment com a fundador del partit Som Alternativa. Cafeambllet impulsa des de començaments de 2020 el portal octuvre.cat i diversos perfils a les xarxes socials , on penja vídeos en els que Marta Sibina difon campanyes en sintonia amb els plantejaments que defensa Carles Puigdemont i el seu Consell per la República.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides