Nou anys d’inhabilitació per a l’alcalde d’Almacelles per prevaricació

Josep Ibarz (PDECat) va contractar de manera arbitrària diversos treballadors de l'Ajuntament, sense convocar cap concurs públic

L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz (PDECat)

L’alcalde d’Almacelles (Segrià), Josep Ibarz (PDECat), ha estat condemnat a nou anys d’inhabilitació per a qualsevol càrrec electe, tant en l’àmbit autonòmic com en l’estatal, per haver comès un delicte continuat de prevaricació administrativa.

En el judici, el passat mes de maig, Ibarz va assegurar que “mai” havia tingut res a veure amb la contractació arbitrària de funcionaris, però la sentència -dictada pel jutjat penal número 1 de Lleida- considera provada la formalització d’aquests contractes a dit. Hi ha, entre d’altres, el d’un policia local, el d’una interventora, el d’un conserge -cosí germà de l’alcalde- i el d’un treballador de la brigada d’obres amic d’Ibarz.

Segons la Fiscalia, l’Ajuntament d’Almacelles va passar de 63 treballadors el 2003 a 123 el 2016, i la majoria dels contractes es van efectuar de manera “totalment arbitrària”, és a dir, mitjançant un decret d’urgència signat per l’alcalde, sense convocar cap concurs públic. El cas es va començar a investigar després de la denúncia d’una regidora d’Almacelles Lliure.

(Visited 177 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari