Dos desnonaments executats a Poble-sec tot i l’informe de vulnerabilitat

El primer s'ha produït sense notificació prèvia a la família, mentre el segon ha acabat amb un detingut

Desnonament al barri del Poble-sec

Foto: @sindicatdebarri

Els Mossos d’Esquadra han executat dos desnonaments aquest dijous al barri del Poble-sec (Barcelona) després que el jutge hagi decidit desestimar l’informe de vulnerabilitat de les famílies afectades, en ambdós casos amb menors a càrrec.

El primer desnonament s’ha produït a primera hora del matí al carrer Concòrdia i ha comptat amb un gran dispositiu policial. Segons ha explicat el Sindicat de Barri del Poble Sec, els Mossos s’han presentat a les set del matí amb l’ordre judicial, la qual no havia estat prèviament notificada a la família -formada per la Sirenis, el seu marit i la seva filla adolescent-. Una situació que, segons ha comentat a EL TRIANGLE Júlia Salvador, membre del sindicat, “és el primer cop” que es troben.

El primer llançament va ser fa dues setmanes i es va aconseguir aturar, sense concertar cap data per al proper. Avui, però, els agents s’han presentat novament i han tallat tot el carrer, on hi havia nombroses furgonetes de la unitat d’antiavalots, sense permetre que cap persona del sindicat acompanyés la família fins que s’ha executat el desnonament. Segons Salvador, Serveis Socials no els ofereix cap alternativa d’habitatge perquè argumenten que la Sirenis no ha complert el pla previst: que llogués una habitació on viure amb tota la seva família.

UN DETINGUT
A mig matí, el Sindicat de Barri del Poble Sec s’ha desplaçat al carrer Nou de la Rambla per tractar d’aturar un altre desnonament que s’ha acabat executant; el d’una mare, la Clàudia, i el seu nadó. En aquest cas, el jutge també ha desestimat l’informe de vulnerabilitat perquè, com ha explicat Salvador a EL TRIANGLE, considerava que sí que tenien alternativa. Serveis Socials, però, ha admès que no és així, tot i que el desnonament ha seguit endavant.

El llançament s’ha dut a terme amb una gran presència policial -concretament, vuit furgonetes- i ha acabat amb la identificació de totes les persones que tractaven d’impedir-lo. El sindicat ha denunciat a Twitter que s’ha expulsat del portal als presents “amb violència i cops al cap”, i ha lamentat que les denúncies s’hagin tornat “sistemàtiques” en cada desnonament. L’entitat també ha anunciat a les xarxes que, durant el llançament, un membre del Sindicat ha estat detingut.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides