Puigdemont va sopar a Brussel·les amb un ultradretà del partit de Salvini

El líder de la Lliga i exministre de l'Interior italià s'enfronta des d'avui a un judici acusat de segrest de persones

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va reunir recentment a Brussel·les amb Roberto Ciambetti, president del Consell Regional del Vèneto i membre de la Lliga, el partit d’extrema dreta liderat per Matteo Salvini. L’exministre de l’Interior italià s’enfronta des d’avui en un judici a les acusacions de segrest de persones i incompliment de funcions per impedir durant 19 dies que un vaixell d’Open Arms desembarqués a més de 150 migrants a Lampedusa.

Segons confirmen fonts de l’entorn de Puigdemont a l’ACN, el líder de Junts va mantenir un sopar amb Ciambetti que descriuen com “una trobada emmarcada en les agendes privades”. No obstant això, no han volgut donar detalls del contingut de la reunió.

Tal com recull la premsa local, Ciambetti s’ha pronunciat diverses vegades sobre l’assumpte català per a condemnar la sentència contra els líders independentistes que van organitzar el referèndum de l‘1-O. Com a president del Consell Regional del Vèneto, també ha expressat la seva “proximitat” amb el poble català.

El partit de Salvini va néixer com una formació que reclamava la independència de la Padània -la zona rica del nord d’Itàlia- i posteriorment es va estendre a la resta del país com una força ultradretana. En les eleccions, es presenta en coalició amb la Forza Itàlia de Silvio Berlusconi i Fratelli d’Itàlia, la líder dels quals, Giorgia Meloni, va participar recentment en un acte de Vox. En una picada d’ullet a Puigdemont després de la seva detenció a Sardenya, Salvini va dir que volia que el seu país no fos “protagonista de la justícia o la venjança a petició d’altres països”.

Ara, l’exministre de l’Interior italià s’enfronta a un màxim de 15 anys de presó per les acusacions de privació de llibertat i abús d’autoritat. El procediment iniciat avui a Palerm (Sicília) jutja a Matteo Salvini per haver impedit durant 19 dies el desembarcament de més de 150 migrants a bord d’una embarcació de l’ONG Open Arms en el port de Lampedusa (Itàlia) l’agost de 2019.

El fundador de l’entitat, Òscar Camps, ha estat admès pel jutge com a part damnificada en el procés al costat d’una altra vintena de persones, entre elles representants dels migrants, informa l’Agència EFE.

El municipi de Barcelona s’ha incorporat a la causa com a acusació civil i demanarà a Salvini una reparació simbòlica i econòmica pels danys causats a la ciutat. Així ho ha explicat el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, segons recull RAC1: “Utilitzant ‘fake news’ va difondre missatges contra la ciutat de Barcelona i contra els valors de la cooperació, la solidaritat i l’acolliment que tantes vegades hem reivindicat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides