Salvador Illa: “Què proposen els independentistes als qui no ho som?”

El dirigent del PSC diu estar disposat a escoltar i trobar un mínim consens en la societat catalana

El cap de l'oposició del Parlament, Salvador Illa, en una entrevista a RAC1
El cap de l'oposició del Parlament, Salvador Illa, en una entrevista a RAC1

El president del grup socialista al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, demana seguir treballant per trobar consensos entre les diferents posicions polítiques que hi ha a Catalunya, per superar l’actual crisi institucional entre el govern de la Generalitat i el de l’Estat. Per a Salvador Illa a Catalunya “no hi ha una única posició política” i per aquest motiu proposa seguir parlant i recuperar lleialtats i confiances.

En declaracions a RAC1, Illa ha fet referència als independentistes que li demanen propostes al PSC per sortir de l’actual crisi política institucional, i en aquest sentit ha preguntat també: “Què proposem els independentistes als quals no ho som?”.

Per al dirigent socialista és imprescindible mantenir el diàleg entre les parts, com és el cas de la taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat, per trobar una sortida a la crisi política que afecta Catalunya des de l’inici del procés independentista. En aquest sentit, Salvador Illa assegura estar disposat a escoltar i trobar un mínim consens a la societat catalana.

Salvador Illa defensa que Espanya és una democràcia “sòlida” com, assegura, “reconeixen els informes acreditats”. Illa, però, reconeix que això no significa que no es puguin millorar i perfeccionar alguns mecanismes del funcionament de l’Estat. Per al dirigent del PSC l’Estat de dret s’ha de respectar sempre, afegint que no es pot indultar preventivament Carles Puigdemont sense que aquest faci front a les seves responsabilitats davant de la justícia. Per a Illa, Puigdemont ha de “fer front a les conseqüències de les seves decisions”.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari